JOSEP GONZÁLEZ, president de PIMEC "Ens permetrà a PIMEC contactar amb els 4.500 proveïdors que té l'ajuntament per assessorar-los, donar-los informació perquè connectin els seus sistemes informàtics amb tot el software que serà necessari perquè puguin fer la facturació electrònica." SÒNIA RECASENS, tinenta alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Això els representa un estalvi de costos importants, els representa poder ser molt més competitives, els representa facturar amb menys errors atès que tot està informatitzat, cobrar de manera més àgil, etc"

A partir del 15 de gener serà obligatori que les empreses presentin factures electròniques pels béns lliurats i serveis prestats a les administracions amb un import superior als 5.000 euros. Fa mesos que  l’Ajuntament de Barcelona està preparat i, des de mitjan 2014, ja han rebut 1.600 factures electròniques. Tot i així, hi ha moltes petites empreses i autònoms que encara no han adaptat el negoci a aquesta nova exigència i, per això, PIMEC i l’Ajuntament han signat un acord per facilitar aquest pas i que s’adaptin a la normativa.

PIMEC i l’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, aportaran recursos humans, tècnics i econòmics per fer-ho possible. S’actuarà, sobretot, a través dels proveïdors informàtics de cada empresa per tal que implantin els programes que es necessiten per emetre factures digitals. També es posarà a disposició de microempreses i autònoms uns programes de facturació en modalitat “cloud” (al núvol) perquè puguin fer les factures des del primer dia. Segons la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, “això els representa un estalvi de costos importants, els representa poder ser molt més competitives, facturar amb menys errors atès que tot està informatitzat, cobrar de manera més àgil, etc”. També el president de PIMEC qualifica l’acord de “molt valuós” i apunta que aquest serà un nou pas per lluitar contra la morositat.

Durant el 2015 es preveu donar servei als 4.540 proveïdors de l’Ajuntament. D’entrada, però, s’actuarà amb les 303 empreses que més factures presenten al consistori, i a partir d’aquí s’hi aniran afegint la resta.

El conveni signat entre PIMEC i l’Ajuntament inclou també un pla per ajudar les empreses familiars a fer el relleu generacional. En aquest cas, cada any s’acompanyaran 20 empreses familiars de com a mínim 10 treballadors. Se’ls ajudarà a fer un pla de successió que no els afecti el creixement i el dia a dia de l’empresa. Per això se’ls posarà en contacte amb experts, consultories i persones que ja han passat per aquí per tal que puguin reflexionar, comentar i decidir amb més eines. El 62% del teixit empresarial de Barcelona té caràcter familiar.