Els lloguers als carrers comercials del centre de Barcelona són molt més alts que a la resta de la ciutat. Els preus al passeig de Gràcia, per exemple, multipliquen per sis el que costa llogar un local a l’avinguda de Gaudí, a la Sagrada Família. De fet, el passeig de Gràcia és el carrer amb els arrendaments més cars de tota la ciutat, amb una forquilla de preus d’entre 256 i 345 €/m², segons un estudi de la immobiliària Forcadell.

L’informe analitza els preus als que consideren els sis principals carrers comercials de la ciutat. Des de Forcadell, el consultor de “retail” Jordi Fandos assegura que aquestes zones són les que van aguantar més bé la crisi del sector durant la pandèmia de la covid-19, un període en què molts negocis van haver d’abaixar deixant els establiments buits. Pots consultar al mapa interactiu la forquilla de preus de lloguer que hi ha a cada via.

La Rambla, a la meitat de preu que el passeig de Gràcia

Al darrere del passeig de Gràcia se situa, a poca distància, l’avinguda del Portal de l’Àngel, amb rendes d’entre 248 i 338 €/m². Completa el podi el carrer de Pelai, tot i que a força distància, amb una forquilla dels 140 a 189 €/m². La quarta posició a la llista és per a la Rambla, amb uns arrendaments molt inferiors als del passeig de Gràcia, d’entre 125 i 161 €/m². Llogar un local en aquest carrer, per tant, surt a meitat de preu que un de les mateixes característiques al passeig de Gràcia.

Els preus encara baixen més a la rambla de Catalunya, on els lloguers poden situar-se per sota de la barrera dels 100 €/m² en alguns casos. La forquilla en aquest cas oscil·la entre els 96,6 i els 145 €/m². I encara més baixos són els preus a l’avinguda Diagonal: entre les places de Francesc Macià i del Cinc d’Oros els preus se situen entre els 62,5 i els 85 €/m².

26.000 € de diferència entre locals de la mateixa mida

Amb aquestes xifres sobre la taula, llogar un local en una carrer o en un altre surt a un preu molt diferent. Per exemple, un establiment de 100 m² que se situï a la part alta de la forquilla del passeig de Gràcia pot valdre 34.500 € al mes, mentre que un local de la mateixa mida a la Diagonal pot costar, mirant la part baixa de la forquilla, 8.500 € al mes. Això suposa que la diferència podria arribar als 26.000 €.