trasllat botiga Gravador Inglés

El Grabador Inglés deixa la botiga de la ronda de la Universitat, on ha estat gairebé un segle, per traslladar-se uns metres més enllà, a la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer de Balmes. No és una marxa voluntària, explica el Rafael Rodés, la segona generació d’aquest negoci familiar. S’hi han vist obligats després de perdre un plet amb l’hotel que va comprar l’edifici fa uns anys i un cop finalitzats els vuit anys de lloguer que van acordar amb la propietat.

L’establiment, fundat l’any 1932, es dedica a la fabricació i comercialització de segells, plaques i cartells, i és el més antic d’aquest cèntric carrer juntament amb la cerveseria Alt Heilderberg (1934).

A només un minut caminant

El trasllat es farà al setembre i la família Rodés ja han anunciat el canvi d’ubicació amb cartells a la façana de la botiga. No marxen gaire lluny, expliquen. Només es mouen 100 metres més enllà, “a un minut caminant” d’on són ara. “Veurem què passarà”, diu Rodés, conscient que venen productes que es necessiten “molt de tant en tant” i que tothom recorda la botiga en la seva ubicació actual.

SOS Ronda Universitat, contra el “guiripark”

Des de l’entitat SOS Ronda Universitat lamenten que un el carrer perdi un altre comerç emblemàtic. Defensa una ciutat “per als veïns” i critica que continuï la transformació del centre de Barcelona en un “guiripark”. El mateix Rodés també explica: “Ara els lloguers han anat baixant una mica, però hi ha hagut uns anys que es demanaven autèntics disbarats a la ronda com, per exemple, lloguers de 5.000 euros per una botiga de 25 m²”.

El Grabador Inglés estarà situat just al costat de Pont Reyes (1939), una altra històrica botiga de la ronda de la Universitat dedicada a la venda d’electrodomèstics i ordinadors, que fa uns anys també es va traslladar a la Gran Via. Rodés explica que, de moment, el relleu està assegurat perquè el seu fill assumirà el negoci i es convertirà en la tercera generació al capdavant de la botiga.