pisos obra nova Sant Andreu
Foto: Fotocasa

Segons el darrer informe que ha publicat Forcadell, el preu de l’obra nova d’habitatge a Barcelona ha crescut a un ritme més lent del que ho venia fent fins als últims mesos. Ara bé, els preus al districte de Sant Andreu s’han disparat en aquest primer semestre en comparació amb el 2022, registrant un increment que arriba al 17,65 %. També destaquen els augments de preus a Nou Barris, amb un 9,09 %; a Gràcia, un 8,9 % i, a l’Eixample, un 8,6 %.

Per districtes, els preus s’han apujat a tot arreu per l’“oferta insuficient”, per l’increment de les matèries primeres i la poca mà d’obra en el sector, segons detalla l’informe.

Factors que alenteixen el creixement

Tot i aquests increments, la companyia afirma que l’estela de la recuperació que ha viscut el sector ara s’ha vist alentit per diversos factors: “Encariment del crèdit, la inflació, la inseguretat sociopolítica, el context internacional i el marc regulador d’habitatge”.

Demanda de compradors estrangers

Christian Gracia, director d’Inversió, Sòl i Obra Nova de Forcadell, afirma que la demanda local ha perdut força per la “incertesa del moment i dels preus dissuasius”. Explica que sí que hi ha una demanda activa d’origen estranger que compra obra nova a Barcelona.

Segons el mateix informe, les rehabilitacions a Barcelona s’han incrementat lleugerament en el darrer any fins a un 25 % respecte al total de superfície visada d’habitatge a la ciutat.