La Copa Amèrica a Barcelona tindrà un còctel propi. Les cocteleries de la ciutat, entre les quals la Paradiso, han volgut sumar-se a la cita esportiva amb la proposta d’un combinat commemoratiu de la competició de vela. I què porta? Bacardi Carta Blanca, cordial de mel salada amb farigola, Appletiser, Ratafia Alquimia, fumat amb romaní i s’acompanya d’un snak gastronòmic de poma amb tagín.

És una proposta única i singular creada per sis coctelers de la ciutat: Cristian Valls (Skyfall), Daniel Arévalo (Somnia), Antonio Naranjo (Especiarium), Javier de las Muelas (Dry Martini), Giacomo Gianotti (Paradiso) i Iñaki Aldrey (A Tempo). La creació estarà disponible a la carta de 30 cocteleries seleccionades en el Barcelona Bar Show, un festival de còctels, gastronomia i cultura que es va celebrar al març.

La creació del combinat és una iniciativa que s’emmarca en la Regata Cultural, que té una part de la programació vinculada amb el món de la gastronomia, l’oci i el comerç. Està impulsada per l’Associació Barcelona Bar Show i Fecalon (Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn) amb la intenció de contribuir al posicionament de Barcelona com a capital mundial del sector.

El sector de la cocteleria, amb una llarga història i trajectòria a la ciutat de Barcelona, ha guanyat molta rellevància en els últims anys. El 2022 la capital catalana va acollir la  cerimònia The World’s 50 Best Bars, que per primer cop va deixar Londres i va triar Barcelona com a seu. Barcelona figura també en el “top 10” de les ciutats amb les millors cocteleries del món.