(ACN/redacció) Prop de 12.000 persones han visitat el Saló de l’Ocupació i la mostra BizBarcelona, que entre dimecres i dijous s’han celebrat al recinte firal de Montjuïc, a Barcelona. Durant dos dies, els salons han reunit en aquest espai tots els recursos i serveis ocupacionals de la capital catalana, així com les eines, l’acompanyament i els ajuts que ofereixen els diferent agents públics i privats vinculats a l’emprenedoria i a l’activitat econòmica local.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha destacat que la prioritat del govern local és “seguir creant ocupació” i ha subratllat que els salons promoguts pel consistori a través de Barcelona Activa són dues de les eines “més efectives” per aconseguir-ho.

Prop de 2.000 persones assessorades

Els dos salons han acollit entre dimecres i dijous més de 200 activitats com ara conferències, tallers, demostracions i sessions de treball en xarxa. Prop de 300 ponents han format part del programa, que també ha inclòs espais per a l’orientació i la preparació per accedir al mercat laboral.

D’altra banda, i segons informa Fira de Barcelona, organitzadora dels esdeveniments, les promotores i altres entitats participants han assessorat prop de 2.000 persones sobre viabilitat de projectes empresarials, ajuts i recursos públics per constituir empreses i orientació laboral. Les sessions de treball de col·legis professionals i entitats han generat més de 2.500 entrevistes.