Durant la pandèmia, prop de 1.800 persones han aconseguit reintroduir-se al mercat laboral a través de les polítiques de l’Ajuntament de Barcelona. Gràcies a una inversió de 24,5 M €, un centenar d’empreses han aconseguit captar treballadors nous, bona part d’ells de col·lectius amb problemes d’accés al mercat. Segons ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, una part dels 1.800 treballadors eren aturats de llarga durada i uns 900 són majors de 45 anys; a més, una sisena part són dones.

Aquest és el resultat dels dos programes municipals, Crea Feina i Projectes Integrals, que no només han donat l’oportunitat a les 1.800 persones de reintroduir-se al mercat laboral, sinó que també els permet rebre assessorament i formació perquè renovin el seu perfil professional i es puguin adaptar a les demandes de les empreses. Per celebrar els resultats de la contractació, prop de 500 persones s’han trobat a la Fira de Barcelona de Montjuïc per fer-se una foto de família, junt amb el tinent d’alcalde Jaume Collboni.

“En un moment en el qual les dificultats econòmiques tenen arraconades les empreses, l’Ajuntament i les administracions hem de gastar més per ajudar l’economia a activar-se“, ha reblat Collboni. Entre el centenar d’empreses que han contractat treballadors a través dels plans de l’Ajuntament, hi ha entitats i empreses petites i mitjanes.