Pel·lícules domèstiques Super 8 al cinema Zumzeig

Imatges i sons analògics arriben al cinema independent Zumzeig. La sala ha celebrat el Dia del Cinema Domèstic amb la projecció i visionat de pel·lícules i fragments rodats en súper-8, un dels formats històrics per excel·lència de les pel·lícules domèstiques.

La proposta ve de la mà del Home Movie Day, una iniciativa nascuda el 2002 per celebrar el cinema familiar i amateur. L’objectiu és reconèixer el valor històric, cultural i artístic dels registres amateurs, quotidians i domèstics.

Les imatges formen part d’arxius familiars

La projecció s’ha elaborat gràcies als ciutadans que durant les darreres setmanes han portat pel·lícules domèstiques que tenien a casa. Per tant, les imatges formen part d’arxius familiars, i també a través de propostes de creació que parteixen de filmacions domèstiques. D’aquesta manera, s’ha volgut crear un diàleg entre temps i realitats.

Hi ha pel·lícules que són de caire més domèstic, però també hi havia altres coses més professionals. Fins i tot hem rebut una animació mig experimental.
Albert Triviño, coordinador sala Zumzeig

Des de la sala Zumzeig esperen que aquesta primera sessió del Dia del Cinema Domèstic sigui només “la llavor” i que a patir d’ara puguin celebrar cada any una projecció col·lectiva de pel·lícules domèstiques i memòries particulars de barcelonins i, especialment, dels veïns de Sants.

9 pel·lícules que parlen de cinema