MARC OSUNA "Jo com a cineasta m'alegro molt que hi hagi aquestes sales més petites i menys comercials. Així hi ha més varietat de projeccions i coses que a les sales més grans no es veurien si no fos per aquests locals."

La sala de cinema independent Zumzeig, situada al número 53 del carrer de Béjar, enceta nova etapa com a primer cinema cooperatiu de Catalunya i omple de nou les butaques de cinèfils. Ara és propietat de sis joves amants del cinema que s’han compromès a mantenir la programació basada en pel·lícules d’autor, però també a oferir sessions paral·leles i altres activitats, com ara concerts amb videoprojeccions. L’altra gran novetat d’enguany és el preu de les entrades, que seran més econòmiques i tindran un cost de 7 euros.

Aquest divendres a la tarda se n’ha fet la inauguració oficial, amb concerts en directe i projeccions gratuïtes de curtmetratges. Aquest dissabte ja comencen amb una programació basada en el cinema d’autor en versió original. La voluntat és aproximar l’establiment al barri d’Hostafrancs i també als veïns de Sants. Marc Osuna, cineasta, ha participat aquesta tarda de la inauguració oficial i ha assegurat que, gràcies a aquestes sales més petites i menys comercials, “hi ha més varietat de projeccions i coses que a les sales més grans no es veurien si no fos per aquests locals”.

Com era abans?

Zumzeig va obrir l’octubre de 2013 amb 70 butaques i amb Esteban Bernatas al capdavant. Per tal de diferenciar-se de les altres sales va decidir especialitzar-se en cinema d’autor europeu, independent americà, documentals, migmetratges i videoart. A més, el local es va crear també com a bar, on se servia cervesa artesana o vi ecològic mentre es comentaven les pel·lícules.