No és senzill veure un músic de fama internacional actuant al carrer en un concert gratuït. Un fet que, quan succeeix, genera molta expectació. Aquest dissabte, el violoncel·lista Yo-Yo Ma ha estat un imant per als barcelonins, que han quedat bocabadats quan l’artista ha començat a fer sonar les notes.

El músic nord-americà va arribar dijous a Barcelona, on hi tenia programat un concert al Palau de la Música en què va interpretar les sis suites per a violoncel de Johann Sebastian Bach, un dels seus autors predilectes. Una actuació que forma part d’una gira internacional que passarà per 36 països diferents. A cada parada, Yo-Yo Ma celebra el Day of Action, una jornada dedicada a connectar la cultura amb el teixit social de la ciutat. A casa nostra, el barri del Raval ha estat l’escollit per aquesta iniciativa. La coordinadora de l’acció a Barcelona, Cristina Pato, ha explicat que han triat aquest barri pel seu significa pel que fa a les “realitat socials” i per reforçar la idea que “la cultura ens connecta”.

Al llarg d’aquest dissabte, el músic participarà en diferents accions en col·laboració amb entitats socials i culturals del barri. La primera de les activitats ha estat un breu concert obert al públic als Jardins de Sant Pau del Camp que ha servit de preludi de tota la jornada. Un dels grans moments d’aquesta actuació ha estat el duet amb la cantant i trompetista Andrea Motis. Junts, han fet una especial adaptació del Cant dels Ocells de Pau Casals, un dels grans ídols de Yo-Yo Ma.

En acabar el concert, Yo-Yo Ma s’ha dirigit al centre social Xamfrà per conèixer la tasca social que aquest realitza a través de la cultura amb joves del Raval.  A la tarda, el violoncel·lista es reunirà amb alumnes del Conservatori del Liceu i d’altres agrupacions musicals com la Sant Andreu Jazz Band per un únic assaig que culminarà en un concert a les set del vespre. L’actuació és novament d’accés lliure, però les butlletes es van esgotar en tan sols 24 minuts.