La importància de New Order com a banda i a nivell històric és realment immensa.
Tan gran que a primera vista costa d’entendre. Sense ells possiblement no existirien ni el house ni el techno i grans formacions alhora comercials i respectades com els Pet Shop Boys per exemple, sonarien molt diferents.
El moviment mestre de reinventar-se des de les cendres dels Joy Division cap a un context melòdic agredolç però gens sinistre, les seves cançons sense tornades clares però decididament enganxoses, la seva fusió avançada i visionària de guitarres, sintetitzadors i caixes de ritme i el seu apropament a la cultura de clubs abans que ningú, no en va ells eren els socis majoritaris del mitic Hacienda de Manchester, són alguns dels factors que converteixen New Order en una de les bandes més grans de la història de la música popular. Tot això sense citar el fet que el seu “Blue Monday” és el single de 12″ polsades més venut de la història!. De fet és una banda de difícil etiquetat, l’únic que queda clar és la seva capacitar per facturar melodies irresistibles i himnes èpics i agredolços, que remouen les teves emocions de forma irresistible. A més la seva estètica, gràcies a dissenyadors llegendaris com Peter Saville, ha esdevingut icònica i atemporal.

Com és habitual, completa el nostre programa la sempre vibrant secció d’’Actualitat’ amb una afinada selecció de novetats discogràfiques i ‘Clubbing’ amb una completa guia de l’escena de clubs de la nostra ciutat durant el cap de setmana.

Escolteu el programa sencer aquí: