Veure brillar el saxo daurat de Llibert Fortuny a l'aire lliure i, a sobre, de manera gratuïta, no és habitual. És per això que fins i tot les escales del Parc Central de Nou Barris es van omplir. LLIBERT FORTUNY, músic "Quan és gratuït pots enganxar gent que està per aquí, però potser no ho sap, gent que no s'ho pot permetre econòmicament. Aquestes accions jo les valoro molt perquè si no féssim això la música es tornaria elitista, sobretot el jazz." Darrerament Fortuny s'ha encarregat de dinamitzar les Jams Sessions del Conservatori Superior del Liceu. Ahir tocava amb el seu trio habitual, però el concert va comptar amb la presència de més músics convidats. Entre ells, el trompetitsta Raynald Colom i Andreu Saragossa. Feia temps que no tocaven plegats, però estaven d'allò més compenetrats. "És com jugar als escacs. Tu podries jugar amb una persona sense parlar de res, des de l'altra banda del món: ell tira i tu saps que has de tirar. Hi ha unes normes! El següent nivell ja depèn de la màgia." L'actuació de Llibert Fortuny tanca el cicle de Música als Parcs 2013. Ho fa amb un balanç positiu després de gairebé 50 actuacions en 27 espais diferents de la ciutat i amb 13.000 assistents.

Poques vegades es pot veure actuar Llibert Fortuny de manera gratuïta, i el públic ho va aprofitar omplint el Parc Central de Nou Barris. Per a Fortuny, el concert de divendres era una manera d’apropar el jazz a aquelles persones que no es poden permetre pagar una entrada. “D’aquesta manera, també aconseguim que el jazz deixi de ser elitista”, explica el saxofonista.

Darrerament Fortuny s’ha encarregat de dinamitzar les jam-session del Conservatori Superior del Liceu, i el concert de divendres era un bon moment per fer-ne una demostració. Segons el músic, improvisar amb un company de professió sense assajos previs és com fer una partida d’escacs: “Pots tocar sense parlar el mateix idioma, a les jam-session hi ha unes normes preestablertes i molts prejudicis; però, al capdavall, es tracta de tocar. La química ja depèn de la màgia.”

La 18a edició del cicle de concerts Música als Parcs 2013 acaba després de 49 actuacions en 27 espais diferents de la ciutat. Els 13.000 assistents han superat la xifra de l’edició de l’any passat, en la qual ser 10.870. Des del 2 de juny, 200 músics de 27 formacions han omplert de música diversos parcs, jardins i places de la ciutat.