En Xum és un capgròs que viu a la Biblioteca les Corts – Miguel Llongueras des de fa unes setmanes. Aquesta nova incorporació a l’imaginari popular s’alimenta de xumets dels infants per poder reconstruir el seu planeta originari, el planeta Xumet. Es tracta d’una prova pilot perquè els infants li puguin deixar els xumets durant tot l’any, més enllà de la cavalcada de Reis.

Aquest divendres en Xum farà la primera sortida a les Corts, coincidint amb la celebració del Sant Jordi Medieval al barri de la Maternitat i Sant Ramon. La intenció és que pugui sortir sempre que hi hagi cercaviles amb bestiari i imaginari populars.

Una prova pilot que es podria estendre

La idea de crear un capgròs que pugui recollir els xumets dels infants al llarg de l’any ha sorgit d’una iniciativa veïnal que ha comptat amb la col·laboració del districte, algunes escoles bressol,
i ludoteques, així com la Biblioteca les Corts – Miquel Llongueras. Oriol Masclans, director de la biblioteca, explica a betevé que les famílies que visiten l’equipament han rebut en Xum amb molta il·lusió. El capgròs ja ha aconseguit menjar-se quatre o cinc xumets. Segons Íria Garcia, directora de Serveis a les Persones i Territori de les Corts, la intenció és que la prova pilot s’estengui si funciona.

Primera sortida d’en Xum

El punt de partida de la ruta d’en Xum ha estat aquest divendres a la Biblioteca les Corts – Miquel Llongueras. Després ha participata la festa de Sant Jordi a la fresca, al jardí del Clot d’en Xavi, on s’ha donat a conèixer als infants del barri, i ha acabat el recorregut a l’avinguda de Sant Ramon Nonat, on ha participat al Sant Jordi Medieval, amb xocolatada inclosa.