La Nit dels Museus 2023 ha tornat aquest dissabte amb una xifra rècord d’espais oberts i de participació. Enguany han obert portes 90 equipaments de Barcelona i set municipis més de l’àrea metropolitana. Aquest dissabte la ciutadania ha pogut visitar de franc 121 exposicions i entre les 19 i les 1 h. En alguns casos ha estat necessària una inscripció prèvia, per motius d’aforament o per garantir el desenvolupament correcte de l’activitat.

Preveuen rebre 100.000 visitants a la Nit dels Museus

“És un dia per jugar: si veiem una cua podem anar a un altre museu que potser no teníem previst i així el descobrim”, apuntava Jaume Muñoz, director Memòria, Història i Patrimoni ICUB, fent valer la gran oferta museística que té la ciutat. Els organitzadors de la Nit dels Museus esperaven rebre més de 100.000 visitants.

Set museus de Barcelona s’estrenen a la Nit dels Museus

Set equipaments de la ciutat s’han estrenat a la Nit dels Museus 2023. Per primera vegada han obert portes l’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili, la Model – Espai de Memòria, el mirador Torre Glòries, el Moco Museum, el MUHBA de Bon Pastor i el de Santa Caterina, i el refugi antiaeri de la plaça del Diamant.

A banda, també tornen a la Nit dels Museus el Centre Obert d’Arquitectura, KBR Fundació Mapfre, el Memorial Democràtic, el MUHBA Casa Padellàs, el MUHBA Fabra i Coats, el MUHBA Sant Honorat, el MUHBA Via Sepulcral, el Museu de Badalona – Jardí de Quint Licini, el Museu Egipci de Barcelona i el Museu Palau Mercader.

86 activitats i 121 exposicions

A la Nit dels Museus 2023 s’han pogut visitar 121 exposicions. Més enllà de les col·leccions permanents, algunes de les mostres temporals que s’han pogut descobrir enguany són: “Digital impact”, al Disseny Hub de Barcelona; ‘La llibertat o el mal’, al CCCB; ‘Marcelo Brodsky. Resistència poètica‘, a la Fundació Colectània, o ‘Permanent red. John Berger’, a la Virreina.

També s’han programat 86 activitats entre visites guiades o teatralitzades, projeccions i jocs.