entrades mirador torre glories merce 2023

La Nit dels Museus 2023 obrirà les portes de noranta equipaments de la ciutat i set municipis l’àrea metropolitana, en una edició de rècord. En aquesta jornada de portes obertes, que comença aquest dissabte a les 19 h i durarà fins a la 1 de la matinada, els ciutadans podran descobrir de manera completament gratuïta museus com el CaixaFòrum, el MACBA o la Fundació Antoni Tàpies. A més, enguany hi haurà set museus de Barcelona que s’estrenen a la Nit dels Museus 2023. Consulta quins espais es podran visitar per primera vegada:

Editorial Gustavo Gili

Lantiga editorial Gustavo Gili, situada al carrer de Rosselló, 87-89, és un símbol del racionalisme català. Aquest edifici, obra dels arquitectes Joaquim Gili i Francesc Bassó, està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local i té obert un expedient per declarar-lo d’Interès Nacional.

antiga seu gustavo gili
©48hOpenHouseBCN. Autor: Jose Hevia

La Model – Espai de Memòria

Després de tancar el 2017, l’antiga presó Model torna a obrir portes amb motiu de la Nit dels Museus 2023. Ara pots descobrir un dels edificis més imponents de la ciutat i els detalls de la seva història. També trobaràs l’exposició “1.322: Refugis antiaeris de Barcelona”, un recorregut fotogràfic per una xarxa d’espais de defensa passiva, convertida en referent europeu.

presó Model

El mirador de la Torre Glòries

El mirador de la Torre Glòries va inaugurar-se ara fa un any i és una de les novetats de la Nit dels Museus. A partir de les 19 h tens l’oportunitat per descobrir l’interior d’aquest edifici icònic de Barcelona i gaudir d’una perspectiva de la ciutat de 360 graus des de la planta 30, a 125 metres d’altura. Es necessita reserva.

Moco Museum

El Moco Museum reuneix obres d’art modern, contemporànies i de carrer. A la col·lecció d’aquest equipament, que fa poc que van visitar els Obama, hi ha creacions d’artistes com Jean-Michel Basquiat, Banksy, JR, Kaws, Keith Haring, Damien Hirst, Yayoi Kusama, Marina Abramović, Studio Irma i molts més. Ara podràs recórrer les instal·lacions del Moco Museum gratuïtament amb la Nit dels Museus 2023. Cal tenir reserva.

MUHBA de Bon Pastor

Va estrenar-se a principis de març amb una gran acollida veïnal i ara és una de les novetats de la Nit dels Museus 2023. El MUHBA de Bon Pastor, o museu de les Cases Barates, vol donar a conèixer la història de l’habitatge d’aquest barri obrer de Barcelona a través de la rehabilitació i museïtzació d’una de les illes de cases. A l’interior hi trobaràs dues exposicions.

MUHBA de Santa Caterina

L’Espai Santa Caterina – Centre d’Interpretació Arqueològica es troba a l’interior del Mercat de Santa Caterina. En aquest espai hi trobaràs resumits alguns dels fets que han marcat la història de Barcelona, des de l’edat de bronze fins a les últimes obres de l’arquitectura contemporània.

Refugi antiaeri de la plaça del Diamant

El refugi antiaeri de la plaça del Diamant oferirà visites guiades a càrrec del Taller d’Història de Gràcia. La ruta tindrà una durada de mitja hora i l’última sortida es farà a les 0 h.