El conegut actor Viggo Mortensen serà un dels noms destacats del festival Barcelona Poesia d’enguany. Recitarà els seus poemes acompanyat de l’argentí Fabián Casas en el Dos Cuervos. El festival també durà recitals poètics a espais que habitualment poc tenen a veure amb la literatura, com El Born Centre de Cultura i Memòria o La Pedrera. El tret de sortida de l’esdeveniment el donarà l’entrega del premi dels Jocs Florals al mallorquí Pau Vadell i Vallbona, gràcies al poemari “Esquenes vinclades”.

Del 10 al 16 de maig, Barcelona Poesia portarà gairebé una trentena d’activitats a diferents espais de la ciutat, com El Born Centre de Cultura i Memòria, el TNC, la plaça de la Catedral, La Pedrera, la Biblioteca Jaume Fuster o el Palau de la Música; tot i que el centre neuràlgic del festival serà el verger del Museu Frederic Marès un any més.

Barcelona Poesia comptarà amb una cinquantena de participants, entre artistes consolidats i poetes de nova fornada. Entre els noms més destacats hi ha el de l’actor Viggo Mortensen (que recitarà els seus poemes amb Fabián Casas a l’Institut d’Estudis Catalans), el poeta italià Erri De Luca (que conversarà amb Miquel Desclot a la Bblioteca Jaume Fuster) i la jove poetessa de l’Índia, Rupi Kaur, considerada un dels grans talents de la poesia urbana segons la directora del festival, Àngels Gregori. També destaca la romanesa Ana Blandiana, candidata al Premi Nobel de literatura.

Jocs Florals 2017

Durant la presentació del festival també s’ha donat a conèixer el guanyador dels Jocs Florals d’enguany. Es tracta del poeta mallorquí Pau Vadell i Vallbona amb el poemari “Esquenes vinclades”, que l’ha fet vencedor entre els 93 poemaris presentats. A banda de poeta, és editor d’AdiA Edicions, historiador i gestor cultural. També ha publicat una dotzena de títols de poesia, entre els quals destaquen ‘Temple’, ‘Apèndix city’ o ‘Traït’. L’entrega de premis serà el dia 10 de maig i donarà el tret de sortida en el festival de poesia.