Del 20 al 26 de maig es farà la Setmana d’Arquitectura, set dies carregats de propostes com exposicions a mercats, biblioteques i al Palau Victòria Eugènia, que per primera vegada s’obrirà al públic. L’objectiu és apropar l’arquitectura a la ciutadania. La setmana coincidirà amb dues altres cites del sector a la ciutat: el saló Construmat (del 23 al 26 de maig) i l’entrega del premi Mies van der Rohe (26 de maig). Amb motiu de la Setmana d’Arquitectura s’obrirà un concurs públic per intervenir en una paret mitgera.

Al llarg de la setmana s’han programat exposicions, conferències, rutes i també projeccions de pel·lícules amb l’element arquitectònic com a pal de paller. Segons el regidor d’Arquitectura, Daniel Mòdol, totes aquestes propostes “obriran la cultura arquitectònica a la ciutadania” i pretenen posar Barcelona com a referent internacional en plantejar aquesta relació.

Intervencions en l’espai públic

Amb l’objectiu d’enfortir la relació entre la ciutadania i l’entorn arquitectònic al qual viu, algunes de les activitats programades incidiran directament en l’espai públic. Per exemple, 10 aparadors dels eixos comercials de Sant Antoni i el Born s’engalanaran amb mostres de joves arquitectes, i s’obrirà un concurs públic per intervenir en una paret mitgera de la ciutat (encara no se sap si serà al districte de Gràcia o al de Sant Martí). La proposta guanyadora se sabrà el dia 26 de maig.

També hi haurà l’exposició “Made in Europe”, que durà 11 contenidors als districtes amb maquetes participants en el premi Mies van der Rohe. Precisament l’entrega d’aquest premi posarà el punt final a la Setmana d’Arquitectura. Es farà al Palau Victòria Eugènia, a Montjuïc, que per primera vegada s’obrirà al públic.