Les càmeres de seguretat de la Llibreria Calders del barri de Sant Antoni van enregistrar la matinada del 8 al 9 de desembre un presumpte robatori amb encastament. Això sí, els autors són uns lladres peculiars ja que ni es fixen en les caixes registradores i arrepleguen nombroses obres de les estanteries. N’hi ha que, fins i tot, busquen bé entre títols ben diversos. La seva indumentària tampoc no passa desaparcebuda, amb passamuntanyes de colors i una noia duu sabates de talons.

El secret de l’èxit és el dubte que ha generat entre els internautes sobre si les imatges són d’un robatori de veritat o simulat. El vídeo, que ha publicat la mateixa llibreria, ja ha sumat més de 93.000 visualitzacions. El tuit en què es difon el vídeo va ser retuitejat per 62 piuladors i la publicació a Facebook recull prop d’un centenar de comentaris i 329 “likes”. Hi ha usuaris que han analitzat amb lupa cada segon del vídeo per caçar sospites.

 

 

 

 

Fins i tot, corre per la xarxa un segon vídeo, enregistrat en aquest cas des d’un balcó.

Des de la llibreria, no s’han pronunciat sobre el presumpte robatori, sense confirmar-lo ni desmentir-lo. De fet, l’única resposta oficial ha estat un tuit en què se sorprenen de la volada que ha pres el vídeo.

 

A banda de ser un nou fenomen viral, el vídeo transmet d’una manera molt enginyosa que els llibres també poden ser molt valuosos.