DANIEL FERNÁNDEZ, president del Gremi d'Editors "La caiguda en el volum de vendes sembla que s'ha moderat en el número d'exemplars, també en la xifra de negoci. Tenim l'esperança, per fer el resum, que la caiguda d'aquest any sigui la més baixa dels últims anys i estigui al voltant d'un 5% aproximadament."

El Gremi d’Editors de Catalunya reclama una aposta decidida per potenciar l’edició tant pel seu pes econòmic com per la importància que té el llibre com a element vertebrador de la cultura al món. Daniel Fernández, president del Gremi d’Editors de Catalunya, considera que cal posar en funcionament una campanya per augmentar el nombre de lectors i, en aquest sentit, ha anunciat que durant el 2015 està previst que s’iniciï un pla conjunt amb la Generalitat per tal de fomentar la lectura.

Pel que fa a les xifres de 2014, s’han venut un 5% menys de llibres que a 2013. Els editors expliquen que les vendes segueixen caient, però ho fan de forma més moderada que en anys anteriors. Per fer front a les caigudes, Fernández ha explicat que el sector aposta per expandir-se i incorporar de ple les noves tendències en el món editorial, com ara els llibres electrònics. A més, el Gremi d’Editors de Catalunya vol internacionalitzar la literatura catalana i segueix amb l’aposta, juntament amb l’Ajuntament, de presentar Barcelona perquè formi part de la xarxa mundial de ciutats literàries de la Unesco.