Després de 35 anys molts clients se senten a la llibreria Altaïr com a casa. Pep Bernadas, un dels fundadors, explica que l'any 1979 els qui viatjaven eren molt pocs. Ara, sobretot amb la irrupció d'Internet, viatja pràcticament tothom. Això els ha afectat, i una de les receptes per encarar el futur l'han rescatada del passat, del primer local d'Altaïr al carrer de la Riera Alta. PEP BERNADAS "Teníem un altell amb sis tauletes, unes ampolles de moscatell, unes teteres, i el qui volia, pujava, s'asseia i es feia un te. // Amb aquest petit cafè que tenim aquí pretenem tornar a ser aquell lloc de tertúlia i de trobada. // A mesura que guanyem anys i perspectiva, veiem que el viatge és la gran ocasió de fer-se pregutnes. A més del bar, la revista 'Altaïr', que es va deixar d'imprimir fa un any i mig, s'ha convertit en 'Altaïr Magazine', de moment consultable només per Internet, però que tornarà en versió paper al llarg de 2015. Per a molts clients, anar de viatge vol dir passar abans per la llibreria, parlar amb en Pep i, en alguns casos, fins i tot acabar viatjant amb ell. Actualment la lliberia Altaïr és la que té un fons de mapes i guies més important d'Europa. Els clients vénen a buscar aquest material, però també a compartir la fascinació per descobrir nous mons.

La llibreria Altaïr es va fundar fa 35 anys en un local petit del carrer de la Riera Alta, res a veure amb el local actual de la Gran Via on hi ha el fons de guies i mapes més important d’Europa. La irrupció d’Internet ha portat un canvi en els hàbits a l’hora de fer viatges. Des de la llibreria Altaïr, però, dóna resposta a tota aquella gent que vol saber més coses d’un país, els mapes, les guies o, per exemple, també literatura i assajos sobre les cultures que volen descobrir.

Els 35 anys de la llibreria coincideixen amb la posada en funcionament d’una cafeteria a l’interior de les instal·lacions. L’objectiu és fomentar la tertúlia per compartir experiències de viatge, com passava en el primer local de la llibreria.

A més, després d’un any i mig de la cancel·lació de la publicació de la revista ‘Altaïr’ en versió paper, ara s’ha creat l”Altaïr Magazine’, una publicació que només es pot consultar per Internet i que al llarg de 2015 també tindrà versió en paper.

La renovació dels serveis de la llibreria també ha portat l’exposició de diversos objectes provinents de diversos països del món, perquè els viatgers es puguin fer una idea encara més aproximada dels indrets on viatjaran.