SWAB BARCELONA 2023

Swab Barcelona 2023 torna del 5 al 8 d’octubre al Pavelló Italià de Fira Barcelona per mostrar-nos les darreres tendències del món de l’art a través de realitats digitals en una edició marcada pel retorn a l’abstracció.

Aquesta 16a edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani de Barcelona comptarà amb la participació de 70 galeries, 27 nacionals i 43 provinents de 21 països de tot el món, i amb la participació de més de 200 artistes. Aquí trobaràs la informació sobre aquesta cita.


Quan?

Del 5 al 8 d’octubre 2023


On?

Al Pavelló Tèxtil de Fira de Barcelona (Avinguda Rius i Taulet, 10)


Preus

 • Entrada Swab Kids (menors de 18 anys): Gratuït
 • Day Pass: 15 € (vàlid per a un dels dies 7, 8 i 9 d’octubre)
 • Full Pass: 35 € (vàlid per a la totalitat dels dies 7, 8 i 9 d’octubre)


Què hi trobareu

 • La fira presenta el seu Programa General, conformat per, entre altres, galeries de Barcelona com es galeries de Barcelona que participen en aquest programa són: ADN GaleriaDilalicaHouse of Chappaz (amb seu també a València), Pigment GalleryVictor Lope Art ContemporaniZielinsky (amb seu també a Porto Alegre). A més, etHALL, a L’Hospitalet de Llobregat i PALMADOTZE Galeria d’Art, a Santa Margarida i els Monjos (Barcelona). Totes aquestes galeries estan associades a Art Barcelona. Llistat complet de galeries participants [PDF]
 • El certamen torna a apostar per Swab Emerging, la subsecció del Programa General dedicada a les galeries de menys de cinc anys que ja apunten maneres en el context internacional, com Albert Contemporary (Odense), Bold (Praga), DS Galerie (París), LUPO (Milà), Mahara+Co (Miami), Respeto Gallery (Santo Domingo) i SISSI club (Marsella).
 • El programa SOLO Show by Vila Casas, comissariat per les joves comissàries independents Carla Gimeno i Margot Cuevas en col·laboració amb la Fundació Vila Casas, exposa quatre projectes independents del territori català,, a través d’una proposta de solo show, una mostra individual amb les tendències més avantguardistes de l’escena. Un programa que busca fomentar el nou comissariat i generar diàlegs entre territoris de l’arc mediterrani. Swab reafirma així el seu arrelament en el territori i reivindica la seva essència local. El programa, patrocinat per la Fundació Vila Casas, comptarà amb FOC (Barcelona), Cultural Rizoma (Celrà), Half House (Barcelona), i Espai 19 (Barcelona).
 • El programa Swab Seed: mostra deu espais independents dirigits, en alguns casos, per artistes experimentals les propostes dels quals estan sacsejant l’escena contemporània. En aquesta edició, Swab Seed comptarà amb Awol (Los Angeles), CU29 (Plovdiv, Bulgària), Colette Mariana (Barcelona), HARABEL (Tirana), Kunsthalle.Ost (Leipzig), La Raíz (Granada), Lí Gallery (Xangai), Mmundo (Nova York), Studio-Beta (Barcelona/Berlín) i Yafteh Gallery (Teheran). 
 • My First Art Fair: el programa My First Art Fair selecciona tres galeries d’art contemporani joves, menors de dos anys, que encara no han participat en cap fira internacional. Amb l’objectiu d’ajudar a la promoció de noves galeries emergents, Swab ofereix aquest espai de manera gratuïta. El programa comptarà amb Ballroom Gallery (Brusel·les), Galería Fermay (Palma de Mallorca), i Julie Caredda (París).
 • Vídeo Box: El programa sense ànim de lucre Vídeo Box, dedicat a les últimes tendències en videoart i que dona visibilitat a projectes audiovisuals creats en territoris amb un teixit cultural en desenvolupament, posa el focus al Sud-est Asiàtic. Alfonse Chiu, comissari d’aquesta edició, ha seleccionat vuit artistes que treballen el concepte de frontera, un diàleg artístic a través dels límits establerts pel colonialisme en aquests territoris. Sota el títol Home/Land, Vídeo Box comptarà amb els següents artistes: Robert Zhao Renhui Zarina Muhammad, de Singapur; Shireen Seno, de Filipines; Prapat Jiwarangsan, de Tailàndia; Tuân Mami i Lêna Bùi, de Vietnam; Lim Sokchanlina
 • I com a avançament, el programa Vídeo Box presentarà un cicle de curtmetratges al Cinema Zumzeig de Barcelona el dimecres 4 d’octubre. Després de la projecció, es realitzarà una trobada amb el director especialitzat en cinema del sud-est asiàtic Álvaro Gurrea.
 • La fira mantindrà el seu espai per a nens i famílies dins de la programació, Swab Kids.
 • I un any més: els Premis Swab 2023, al o la millor artista català o catalana i al o la millor artista emergent de menys de 35 anys
 • A més, diferents institucions culturals, empreses d’àmbit nacional, fundacions i col·leccionistes formen part del Programa d’Adquisicions, mitjançant el qual es comprometen a adquirir com a mínim una obra exposada en la fira que passarà a formar part de les seves col·leccions.