Veure com vestien els Reis d’Orient durant la cavalcada de mitjan segle passat

. Aquesta és una de les propostes culturals de La Casa dels Entremesos. Han organitzat una exposició amb la indumentària que els patges i els Reis d’Orient van lluir el 1941 pels carrers de la ciutat. Aquests vestits, juntament amb altres que fan referència a festes tradicionals barcelonines, es van recuperar fa anys d’un mercat d’antiguitats de Madrid. Un membre de la junta de l’entitat de l’època, que era antiquari, es va assabentar de la seva existència i ho va comunicar a l’entitat, qui va decidir recuperant-los fent, el que consideren, un gran esforç econòmic. La mostra es podrà veure fins passades les festes de la Candelera.

Vestits amb 75 anys de vida

El director de La Casa dels Entremesos, Xavier Cordomí, explica que “a través d’aquests vestits ens podem fer una idea que eren cavalcades senzilles, eren les cavalcades del primer franquisme, de després de la guerra. Eren unes cavalcades tristes, com ho era tot en aquells temps.”  I afegeix que “evidentment no tenen l’esplendor, la riquesa que tenen avui, però sí que hi havia darrere la il·lusió dels nens i de les nenes, lògicament”.

Recuperats d’un mercat madrileny

Els vestits són una mostra de la seixantena que es va recuperar d’un mercat d’antiguitats de Madrid

gràcies a un membre d’una entitat que forma part de La Casa dels Entremesos. L’exposició, muntada per l’Associació de Festes de la Plaça Nova, simula un vestidor.

Cordomí explica que “els dissenyadors presenten els vestits com si estiguessin a punt, a la sala de vestuari, diguéssim d’alguna manera  a punt de començar la cavalcada perquè els Reis es vesteixin per anar amb les seves millors gales. A més dels vestits, hi ha corones, guants, sabates, etc., perquè els vestits són complets i les corones també, totes són originals.”

Mostra de figures de Reis d’Orient

L’exposició,

que es podrà visitar fins a la Candelera, està acompanyada d’una mostra de figures populars dels Reis d’Orient de pessebres tradicionals, clàssics, moderns, artesanals, industrials i, fins i tot, alguns de comestibles.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a