El Gran Concert de Cap d’Any de Johann Strauss recala durant un mes al Palau de la Música i al Liceu. El programa, inspirat en la tradicional cita musical que cada any se celebra a Viena, inclou títols tan coneguts del rei del vals com ‘Napoleó’, ‘El Danubi blau’ o la ‘Marxa Radetzky’, que compassada amb el picar de mans del públic, acostuma a tancar la vetllada.

La Strauss Festival Orchestra interpretarà fins al 22 de gener un dels repertoris més amplis del compositor austríac Johann Strauss. Amb l’experiència de 27 anys de gira arreu d’Europa arriben a Barcelona per alternar els seus concerts a dos dels grans escenaris de la ciutat: el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música de Barcelona.

El programa, inspirat en la tradicional cita musical que cada 1 de gener se celebra a Viena, inclou els títols més coneguts del rei del vals. Alguns dels temes van acompanyats de veu i dansa. Entre les peces més destacades hi ha ‘Napoleó’, ‘El vals de l’emperador’, ‘El Danubi blau’ o l’animada ‘Marxa Radetzky’, que tots els assistents esperen.

A l’inici de l’actuació els promotors de la gira de la Strauss Festival Orchestra han tingut unes paraules d’homenatge per als membres del cor rus de l’exèrcit rus morts a l’accident aeri al mar Negre. Rolando Saad, assessor artístic de PromoConcert, ha recordat que al llarg de la seva trajectòria havia coincidit professionalment amb ells i ha demanat als assistents que el seu homenatge fos gaudir de l’actuació i una ovació intensa per als músics.