SIMON HALSEY, director "Estic nerviós d'una manera realment positiva, tots els meus companys han preparat molt bé els cors, la presentació escènica sembla molt emocionant." MARC ROSICH, director escènic "Que no fos un concert i prou on hi havia un seguit de peces sinó que tingués un mínim fil dramatúrgic i que es pensés escènicament. "

El Concert de Sant Esteve del Palau de la Música, un dels més antics d’Europa, dedica aquesta edició al 125è aniversari de l’Orfeó Català amb un aire renovat. La interpretació anirà a càrrec dels cors de l’Orfeó i el Cor de Cambra del Palau de la Música però, per primera vegada, el director Simon Halsey portarà la batuta. “Estic nerviós, però de manera positiva, tots els companys han preparat molt bé els cors i la presentació escènica sembla molt emocionant”, ha confessat Halsey.

Precisament la direcció escènica anirà a càrrec del dramaturg Marc Rosich, que li donarà un toc més teatral. “No volíem que fos un concert i prou, on havia un seguit de peces, sinó que volíem que tingués un mínim fil dramàtic”, ha explicat Rosich. Entre els elements simbòlics hi ha les estrelles, que fins i tot li donen nom: el concert es titula, de fet, Escrit a les estrelles. També es col·locarà una cadira a l’escenari, un element que representa el lloc on pugen els més petits el dia de Nadal per recitar el poema que han après de memòria. Tampoc no hi faltarà la poesia, amb homenatges a Ramon Llull, William Shakespeare i Enric Granados.

Una altra de les novetats és el CD ‘Nadales del Concert de Sant Esteve’ que s’ha gravat en directe. Es tracta d’un recull de 22 cançons dels concerts dels darrers anys interpretat pels diferents cors de l’Orfeó Català. És el primer volum d’una col·lecció dedicada als cors que esperen ampliar amb el temps.