El MACBA exposa 350 de les 400 obres que formen part de la mostra conjunta. De fet destina les tres plantes del museu a aquest viatge per l'art contemporani des de finals del segle XIX fins als nostres dies. BARTOMEU MARÍ, comissari de l'exposició "Art, dos punts" "On es decobreixen diferents moments àlgids de les tensions entre modernitat i avantguarda vista des de la perspectiva de la ciutat." Obres que mostren com Barcelona, a poc a poc, s'ha anat convertint en una capital important de l'art contemporani. Als anys 50, els joves Tàpies, Joan Brossa o Modest Cuixart van portar l'avanguarda i anys més tard artistes com Claes Oldenburg o Craigie Horsfield van deixar la seva petjada a la ciutat en forma d'escultura o retrats de la seva gent. Fem ara un salt al CaixaForum on les 50 obres que acull posen de relleu les inquietuds de la generació de la postmodernitat. Artistes que amb múltiples llenguatges trenquen amb el discurs estètic occidental, burgès i masculí que havia predominat fins llavors. Aquesta gàbia, per exemple, de Pepe Espalió, és una metàfora de l'ostracisme que patien els gais a Espanya durant els 90. I aquesta figura, de Tony Oursler, presenta l'ésser humà com una simple pantalla en ple conflicte existencial. No deixa de repetir 'Qui sóc?' NIMFA BISBE "Transmet un ambient de fi d'una era, de fi d'un segle, de fi d'un mil·leni i de fi d'uns valors i d'uns ideals i comença una nova sensibilitat." Aquesta exposició simultània, al MACBA i al CaixaForum es pot visitar fins al 6 de gener i hi ha la possibilitat de comprar una entrada per visitar els dos centres per 11 euros.

L’exposició vol ser un viatge per l’art contemporani que porta els visitants des de finals del segle XIX fins als nostres dies. Al MACBA es pot veure el gros de peces: 350 obres de 90 artistes distribuïdes en les tres plantes del museu. Al CaixaForum n’hi ha 55, les corresponents a l’art contemporani de les dues últimes dècades del segle XX i la primera del segle XXI. En total, “Art, dos punts” recull la feina de 125 artistes diferents.

En la part del MACBA, es poden veure obres d’autors com Joan Brossa, Eduardo Chillida, Martha Rosler o Tony Cragg. En la del CaixaForum s’hi exposen produccions de 35 artistes de disciplines molt diverses, des de pintura i escultura fins a instal·lacions, vídeos o fotografies. En destaquen noms com Joseph Bois, Mike Kelley, Miroslaw Balka o Antoni Tàpies.

L’entrada per veure l’exposició del MACBA costa 9 € i la del CaixaForum, 4. Per a les dues mostres hi ha un passi conjunt per 11 €. Les dues mostres simultànies obren al públic aquest dijous i es podran visitar fins al 29 de desembre.