No fa ni un mes que quadres com aquest estan exposats al MNAC i, per molts, la nit de portes obertes ha estat l'ocasió perfecta per venir-los a veure. JORDI GUAL "Venim expressament. Tàpies és..." ELISABET PAÜL "És una oportunitat de veure gratis i a més totes les expos que s'han dut ara." A més de les temporals, també s'ha pogut visitar l'exposició permanent, amb col·leccions com la del gòtic i el romànic. Fins a la 1 de la matinada, hi han passat 8.300 persones. Per alguns, la xifra demostra que els museus estan més de moda del que sembla. MAR ROIG "A la gent li agraden els museus..." SAMUEL MATEOS "Anem a fora i veiem museus però mai venim als d'aquí..." Per amenitzar la nit s'han organitzat activitats complementàries, com concerts ambulants o espectacles de dansa. La Nit Blanca de Montjuïc no s'ha pogut celebrar aquest any per falta de finançament, però des del MNAC reivindiquen poder obrir en horari nocturn. Diuen que aquesta franja horària els permet acostar-se a un públic més local que el que puja fins aquí habitualment. DAMIÀ MARTÍNEZ, cap de Programes Públics del MNAC "Això ens interessa molt perquè la nostra missió és donar a conèixer el patrimoni que tenim i el museu a com més gent millor i aquesta nit ens ho facilita molt." Els responsables del centre aposten per recuperar la Nit Blanca de la muntanya de cara a properes edicions, perquè la concentració d'activitats que hi havia atreia encara més gent. 120.000 persones en l'edició de l'any passat. El certamen, diuen des del MNAC, permetia acostar acostar la muntanya i els seus equipaments a la ciutat.

Després de l’anunci que aquest any el festival Montjuïc de Nit no se celebra per falta de finançament, el MNAC obre les portes aquesta nit des de les 20 h  fins a la 1 h.

Els visitants poden entrar a les exposicions temporals de ‘Tàpies. Des de l’interior’, ‘La batalla de Tetuan de Fortuny’ i ‘Nord d’Àfrica. Ortiz Echagüe’. A més, el MNAC ha programat actuacions musicals a càrrec de la Marxing Band Taller de Músics (amb dues actuacions, una de 20.30 h a 21.30 h, i una altra, de 22.30 h a 23.30 h); espectacles de circ contemporani de l’Ateneu Popular 9 Barris a la Sala Oval (a les 21 h, 22.30 h i a les 23.30) i espectacles de dansa de l’Institut del Teatre, amb dues actuacions, una a les 17 h  i una altra a les 21.30 h. Per als més petits, també es realitza un taller familiar de dansa de 19 h a 20 h.