La Caputxeta Vermella adolescent, ingènua i inexperta que en el conte del s. XVII pateix abús sexual es converteix ara en una dona segura de si mateixa i que lluita pels seus drets. Aquesta transformació l'explica l'educadora Nien Boots a través d'uns quadres pintats per ella mateixa. NIEN BOOTS, educadora i artista visual "Quiero que ella sea una chica más emancipada y más preparada por la sociedad. O sea, si pasa una situación quiero que sea ella la que tome en sus manos la situación y tome su decisión. En uno de los cuadros también se puede ver que ella pasa de largo del lobo y dice: No me apetece, me voy a ver a mi abuela, o simplemente, ¡déjame en paz!" El recorregut guiat per l'exposició serveix per parlar d'emocions, temptacions i de sexualitat. I també de relacions igualitàries en la parella. Una coreografia de dansa contemporània recrea el conte reescrit per a l'ocasió, en el qual la protagonista assoleix un rol madur i és capaç de preveure i esquivar els perills que trobarà al llarg de la vida.

El conte de Charles Perrault mostra una Caputxeta adolescent i ingènua que es troba amb el llop. La versió original del segle XVII narra que l’animal la convida a despullar-se i un cop estirada al llit, abusa d’ella. L’exposició “Caputxeta reloaded” converteix, en canvi, la protagonista en una dona emancipada, més preparada davant la societat i amb capacitat de decisió. Les pintures són obra de l’educadora social i artista Nien Boots, que des de fa 10 anys recupera històries de fades i les compara amb la societat actual. Segons Boots, els contes del passat t’ensenyen com reconèixer i protegir-te del perill.

L’exposició, a l’Espai Jove Garcilaso, s’emmarca en les activitats de commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. A més, a través de la dansa contemporània, un grup de joves del centre han interpretat la nova versió del conte a través del moviment corporal.