Fundacions i col·leccions privades com la Fundació de les Arts i els Artistes (Barcelona), la Fundació Lluís Bassat (Barcelona) la Fundació Capa (Madrid), la Fundació Antoni Casamor (Navata) i el Museu del Modernisme Català (Barcelona) han cedit peces de gran valor a la mostra. Completen la llista de col·laboradors museus, comerciants i col·leccionistes  privats.

Al pati d’entrada s’ubiquen les obres que, per les seves dimensions i pes, no poden ser presentades a les plantes superiors. Hi trobarem Puixança, de Josep Clarà; La Ben Plantada de Joan Rebull; Mediterrània, de Luisa Granero; Mexicana, de Josep Cañas; Monument als Pescadors, dels germans Oslé; elWagner, de Julio Antonio; Plenitut, de Casamor i marbres importants d’artistes actuals, com Lluïsa Sallent i Mer , Newton de  Salvador Dalí.

A la primera planta s’hi exposa l’obra de tres escultors internacionals de molta  importància, que van influenciar els artistes catalans: Auguste Rodin, amb el seu Cap de Sant Joan Evangelista; Constantin Meunier, amb Guerrer a cavall; i Aristide Maillol, amb l’obra Cap de Pomona.

També en aquesta planta primera hi trobem els representants del modernisme i altres autors a cavall entre el segle XIX i el XX. Pel que fa a les tendències modernistes, no hi falten les obres de Miquel Blay, Josep Llimona, Eusebi Arnau o el mallorquí Lorenzo Rosselló, amb algun dels seus bronzes.

A la planta segona hi apareix l’obra de Julio Antonio, al realisme tan singular. Les altres sales presenten escultors vinculats al noucentisme idealista, com ara Josep Clarà, Enric Casanovas, Fidel Aguilar, Joaquim Claret, Pere Jou, Ricard Guinó, Manolo Hugué, Josep Dunyach o Casanovas.

Finalment, a la tercera planta es presenta una selecció de l’obra de diversos artistes contemporanis vius: J. M. Subirachs, Marta Solsona, Jorge Egea, Mer, Rosa Parés Petrus, Pérez Ripoll, Rosa Martínez Brau, Artur Aldomà, Patricia Riveras, Gerard Mas, Ricard Mira, Josep Blanch, Adrià Arnau, Pérez Plaza, Rosa Ferrandiz, Sergi Oliva i Rosa Iscla.