Per segon any consecutiu, el Palau de la Virreina ha acollit l’esmorzar de Sant Jordi que organitzen l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb el Gremi de Llibreters, el d’Editors i l’Associacions d’Escriptors en Llengua Catalana. L’espai ha quedat petit, tal com passava a l’Hotel Regina, on aquest esmorzar es va celebrar durant 17 anys seguits. A l’acte hi han participat més de 300 escriptors que, aquest any, han hagut de compartir protagonisme amb la pluja, i també amb els nombrosos polítics que s’hi han apropat, coincidint que som en plena campanya de les eleccions generals i en la precampanya de les municipals. També s’hi han pogut veure alguns dels protagonistes dels nombrosos llibres que analitzen el moment polític actual, com l’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, que ha publicat ‘Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso’, un dels títols que podria ser dels més venuts aquest Sant Jordi.

A l’acte també hi ha assistit Diana Riba, en representació de Raül Romeva, que ha escrit, des de la presó, el llibre ‘Esperança i llibertat’.

Un cop fet l’esmorzar perquè els escriptors agafin força per afrontar una jornada maratoniana de signatures de llibres, l’alcaldessa, Ada Colau, ha donat la benvinguda als assistents al tradicional esmorzar acompanyada pels regidors dels diferents grups municipals amb representació al consistori. Durant la intervenció, Colau ha tingut paraules de record per a Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, que es troba en presó preventiva a Soto del Real. L’acte s’ha tancat amb la tradicional foto de família.

Ada Colau Esmorzar Sant Jordi