Imatge de La Teixonera

‘El matí de Barcelona’ surt al carrer per Sant Jordi per viure en directe l’ambient dels carrers de la ciutat i assistir al tradicional esmorzar d’escriptors que, per segon any consecutiu, es fa a la Virreina. D’altra banda, a un mes per a les eleccions del 26-M, escoltem un dels candidats que ha denunciat que la resta de partits el volen silenciar: Jordi Graupera, candidat de Barcelona és Capital.


Sant Jordi, a Barcelona

Vivim l’ambient d’aquest matí de Sant Jordi a la ciutat, amb connexions en directe a la Rambla, entre parades de roses i llibres, i entrevistes amb escriptors, protagonistes de la jornada, amb Maya Castañer i Bea Rodríguez:

 

Els llibres

Parlem de les previsions de vendes de llibres amb el portaveu del Gremi de Llibreters, Pere Fàbregas:

Roses contra l’oblit

Amics de la Gent Gran surt al carrer per Sant Jordi amb la Rosa contra l’Oblit. La recaptació de la venda d’aquestes roses es destinarà a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat. En parlem amb Albert Quiles, director d’Amics de la Gent Gran:

El pa de Sant Jordi

Fa 31 anys que el mestre flequer Eduard Crespo va crear el pa de Sant Jordi, elaborat a partir de formatge, nous i sobrassada, i ja s’ha convertit en tota una tradició per aquesta diada:

Sant Jordi musical

Un any més, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm organitza una autèntica marató de concerts amb una trentena d’actuacions musicals i amb entrada gratuïta. En parlem amb un dels músics que hi actuaran, Albert Freixas:


Graupera fitxa Clara Ponsatí

L’exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, tancarà la llista de Barcelona és Capital a les eleccions municipals del 26 de maig. Ho ha confirmat el candidat d’aquesta plataforma sorgida de les Primàries Barcelona, Jordi Graupera, que ha registrat la seva llista a la junta electoral, denunciant que la resta de partits el volen silenciar:


L’actualitat a les xarxes

El debat televisiu entre els quatre principals candidats a les eleccions del 28-A ha estat el més comentat de les darreres hores a les xarxes socials. Però aquests dies de festa també han donat molt de si, entre la celebració de la Pasqua i la tradició de la mona, que els candidats a l’Ajuntament de Barcelona no han passat per alt, i altres tradicions més controvertides, com la del poble de Coripe, a Andalusia, amb l’afusellament de Puigdemont. Ens ho explica l’Albert Puyuelo:


La fonoteca

El Nil Via ens recorda edicions pretèrites de la diada de Sant Jordi i alguns dels seus testimonis sonors:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: