Concert Studio, la promotora original del Festival Jardins Pedralbes, traslladarà enguany la seva proposta de festival musical al Poble Espanyol de Barcelona. Així ho ha anunciat la mateixa empresa. Ho farà amb una proposta musical nova: Alma – Festival Jardins de Pedralbes, entre el 10 i el 27 de juliol. Per tant, la nova cita musical manté en part el nom original.

Ara bé, el Palau de Pedralbes continuarà amb la seva pròpia cita: el concurs públic per adjudicar l’organització del festival musical al palau va recaure en Clipper’s Live, la promotora que va aconseguir la puntuació més alta. Ara per ara, però, no se’n coneix cap detall.

Ara bé, Concert Studio defensa que el Festival Alma – Jardins Pedralbes serà “l’11a edició del festival”, malgrat el canvi d’ubicació de la promotora i de l’adjudicació a Clipper’s Live.

Artistes nacionals i internacionals al nou festival

Tal com ha detallat l’organització, el nou festival al Poble Espanyol tindrà “una interessant proposta artística” que inclourà prestigiosos artistes nacionals i internacionals, seguint la línia del que feia fins ara la cita als Jardins del Palau de Pedralbes. La programació es farà pública aquest dimarts.

El trasllat del Festival Jardins Pedralbes s’ha fet públic amb un vídeo a les xarxes socials, en què es resumeixen els 10 anys d’un festival que, tal com recorden els organitzadors, ha reunit artistes com Bob Dylan, Patti Smith, Mariah Carey, Lana del Rey, Tom Jones i Simple Minds des del 2013.

“El Festival Jardins Pedralbes continua”

Marín Pérez, director del festival, ha fet una valoració de la notícia al vídeo compartit a les xarxes. “El Festival Jardins Pedralbes continua. No s’acaba aquí. Es trasllada. Els festivals tenen ‘alma’. L”alma’ és a les persones, al talent, a l’interès, a la il·lusió, a la iniciativa, al somriure, a l’educació, a la manera de fer dels que hem fet el Festival Jardins Pedralbes. […] I nosaltres farem un festival al Poble Espanyol, que serà l’11a edició, que és l’Alma del Festival Jardins Pedralbes. Allà ens trobarem d’aquí a no res, aquest mateix estiu”.

El festival mantindrà la barreja de música, restauració i entreteniment per a tots els públics. El permís d’ocupació tindrà una durada de tres anys (2023, 2024 i 2025), entre el 19 de juny i el 2 d’agost.