Com cada any, aquest dilluns ha tornat la tradicional benedicció d’animals a la capella de Sant Antoni, a la ronda de Sant Pau de Barcelona. Amb motiu de la festivitat del patró dels animals domèstics i dels de les feines del camp, tenidors i els seus animals s’han apropat aquest dilluns a la capella per rebre l’aigua beneïda, que garanteix als animals la protecció del sant durant un any.

Primeres experiències

En aquesta ocasió, la majoria de persones que han acudit a la tradicional litúrgia són tenidors de gossos i alguns no havien beneït mai els seus animals.

És el cas d’Eva Miguel, que explica a betevé que és la primera vegada que hi assisteix perquè el seu gos Romeo ha fet un any. Jèssica Luan, exalumna de l’Escola Pia, on està ubicada la capella, explica que li agrada molt aquesta tradició del barri i de la seva antiga escola. Afegeix que aquest dilluns ha aprofitat per dur-hi la gosseta del seu germà. D’altra banda, Raquel Fernández assegura que la benedicció li aporta “salut i prosperitat ” al seu animal de companyia i “li allarga la vida”.

Aquest dissabte els que no hi hagin pogut assistir tenen una segona oportunitat: la benedicció es tornarà a fer amb motiu de la celebració dels Tres Tombs de Sant Antoni. Serà entre les 11.30 i les 12 h.