José Luis Guerinh, Isaki Lacuesta, Albert Serra, Víctor Erice, Jaime Rosales i Fernando Eimbcke han respost a la crida del CCCB per establir una correspondència amb un altre cineasta. En la sala es poden veure per parelles les cartes filmades dels 12 directors de manera íntegra i simultània, amb l'objectiu dexplorar les possibilitats fílmiques del gènere cinematogràfic quan s'exposa. JORDI BALLÓ, comissari de l'exposició "Amb la simultaneïtat, amb la creació d'un espai que vas d'un lloc a l'altre, l'espectador va agafant consciència que una relació s'ha establert, que un format s'ha establert. Perquè en el fons, aquestes correspondències més que filmar pel·lícules individuals, el que filmen és una relació." Unes relacions que van des de les obres reflexives sobre el cinema respectiu d'Albert Serra i Lisandro Alonso, a la sintonia estètica i el sentit de l'humor que comparteixen Fernando Eimbcke i So Yong Kim. El projecte "Totes les Cartes", facilita als cineastes una aproximació lliure i oberta al fet de filmar. La correspondència entre les diferents parelles de directors revela els interrogants que es plantegen sobre els límits del cinema. La mostra posa també de relleu que la pàtria del cinema ja no és en termes de realitat nacional. El conjunt de pel·lícules resultants constitueix una reflexió sobre el gest de filmar, més enllà de les fronteres, i té alguna cosa de manifest cinematogràfic.

Aquesta correspondència filmada és un format experimental de comunicació entre directors que, malgrat que es troben en territoris allunyats geogràficament, estan units per la voluntat de compartir idees i reflexions sobre tot allò que motiva la feina que fan. Dins d’aquest espai de llibertat, els cineastes que integren la mostra plantegen afinitats i diferències, en un àmbit de respecte mutu i de simultaneïtat d’interessos, i estableixen variants formals notables en cada una de les correspondències.

Les obres que es presenten a “Totes les cartes” constitueixen un format cinematogràfic innovador, en què s’intercanvien idees filmades entre grans duets de realitzadors: José Kuis Guerin i Jonas Mekas, Isaki Lacuesta i Naomi Kawase, Albert Serra i Lisandro Alonso, Víctor Erice i Abbas Kiarostami, Jaime Rosales i Wang Bing i Fernando Eimbcke i So Yong Kim.