Javier Moro ha estat el guanyador de la 60ena edició del Premi Planeta de Novel·la, el més dotat de les lletres espanyoles amb 600.000 euros per al guardonat. La novel·la guanyadora porta per títol "El imperio eres tú" i és un retrat de la vida de Pere primer, l'emperador portuguès responsable de la independència del Brasil. Moro ha hagut de fer una investigació documental d'un any i mig per poder escriure el text guanyador. L'autor volia centrar-se en un personatge masculí després que les seves últimes novel·les, 'Pasión Índia' i 'El sari rojo', estiguessin protagonitzades per dones. JAVIER MORO, guanyador del 60è Premi Planeta "El imperio eres tú cuenta una fase de la larga historia de la lucha del hombre por la libertad y en concreto de uno de los personajes que llevó esa lucha, el primer emperador de Brasil, Pedro I, el que forjó la independencia de la mayor nación de Sudamérica. Uno de los monarcas más sorprendentes, más pintorescos y más originales que hayan existido." Per la seva banda, Irma Chacón, ha estat la finalista d'aquesta edició amb la novel·la 'Tiempo de arena', una història de lluita en clau femenina. Chacón s'ha endut 150.000 euros de premi.

Moro ha dedicat un any i mig d’investigació documental per escriure el text guanyador. Aquest cop, dedicat a un personatge masculí després que les últimes novel·les, ‘Pasión Índia’ i ‘El sari rojo’, estiguessin protagonitzades per dones. A ‘El imperio eres tú’, Moro fa servir un narrador en tercera persona per entendre la “psique” de l’emperador, “un apassionat de les dones, els cavalls i la política”.

El premi Planeta és el més ben dotat de les lletres espanyoles, amb 600.000 euros per al guardonat. En condició de finalista, Irma Chacón ha estat guardonada amb 150.000 euros per la novel·la ‘Tiempo de Arena’, una història de lluita en clau femenina.