El Departament de Cultura de la Generalitat, juntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona i la Unió Internacional de Cinemes, ha assolit l’acord.

Barcelona acollirà entre el 18 i el 21 de juny de 2012 la convenció CineEurope, que durant els darrers 14 anys s’ha celebrat a Amsterdam. Es tracta d’una de les quatre grans fires de cinema del món que podria donar projecció a la indústria cinematogràfica catalana.

L’objectiu de la trobada és reforçar els vincles entre les diferents indústries cinematogràfiques europees, així com assolir estàndards i acords en l’aplicació de noves tecnologies. Gràcies a aquests acords els productors i exhibidors de cinema tenen més facilitats per moure i difondre les seves produccions arreu d’Europa.

Uns 3.000 representants d’exhibidors i distribuïdors de tot el món es trobaran al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Durant tres dies, participaran en xerrades i estrenes, a més d’intercanviar informació o buscar finançament per a alguns dels projectes que estan desenvoulpant.

CineEurope és la convenció oficial de la Unió Internacional de Cinemes (UNIC) que representa els exhibidors de 19 països europeus, amb 28.000 pantalles de cinema i que venen 800 milions d’entrades l’any.