Després d’un any d’absència per l’esclat de l’emergència sanitària, la Telecogresca ha tornat al Parc del Fòrum de Barcelona, el 9 i 10 d’abril. S’ha adaptat a les restriccions amb dos escenaris, un format que ha buscat aglutinar la major quantitat de públic possible i respectar les limitacions de l’aforament.

Aquest divendres s’ha celebrat la primera de les dues jornades de concerts, que els organitzen voluntaris, la majoria estudiants de telecomunicacions de Barcelona. A diferència d’altres edicions, enguany no ha estat l’acte multitudinari que acostuma a ser, tot i que s’han exhaurit les 1.700 entrades que es van posar a la venda: 1.000 per a l’escenari gran i 700 per al petit.

Entre les novetats d’aquesta edició atípica, l’organització ha hagut de suspendre el vermut del migdia previst per a aquest dissabte 10 d’abril. De fet, tampoc no està permesa la venda ni el consum de begudes o menjar durant els concerts. “No és el festival que abans fèiem”, admet Teresa Domènech, presidenta de l’Associació Cultural de la Telecogresca. “És una sessió de concerts on la gent està asseguda, amb mascareta, sense consumició i amb distància”, explica.

En el cicle de concerts hi actuen grups com Zoo, Jazzwoman, Lágrimas de Sangre o Roba Estesa. Aquests últims expliquen que des de l’organització els han donat indicacions perquè no incitin la gent a ballar ni aixecar-se del seient. “Què hem de fer davant d’això? Qui mana? El cos, l’organització o el Procicat?”, es qüestiona Gemma Polo, integrant del grup.