campionat sarda

(ACN) La popular cançó ‘Coti x coti’, dels The Tyets, té una versió sardana que s’estrenarà amb una ballada amb 400 alumnes de primària a l’avinguda de la Catedral, el 5 de maig. La cançó, que ha estat arranjada pel compositor Xavier Ventosa, serà interpretada per la cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. L’estrena coincideix amb la cloenda dels grups escolars que han participat en els cursos de sardanes impartits pel programa “El país a l’escola”.

A la trobada participaran prop d’un miler d’infants, que seran els protagonistes, com a primers balladors de la sardana ‘Coti x Coti’. Xavier Ventosa, compositor i instrumentista de clarinet, violí i tible, ha estat l’encarregat d’adaptar la cançó en una versió amb el consentiment dels autors.

De fet, la banda no descarta publicar una versió sencera de la cançó ‘Coti x coti’ amb cobla, diferent a la que s’estrenarà la setmana que ve, perquè es pugui estrenar en una “gran plaça amb sardanes reals”. 

La sardana, a les aules de primària

“El país a l’escola” és una campanya per treballar la sardana a l’aula de les escoles de primària. Anualment es fa una ballada que es la cloenda oficial d’aquest programa.