Si no fos per les càmeres, els focus i tot el desplegament cinematogràfic, qui hagi passat aquest diumenge per l’avinguda del Paral·lel haurà pensat que es trobava ben bé en mig d’un escenari completament postapocalíptic i decadent: amb vehicles aparentment abandonats i accidentats, branques, fulles o papereres tombades a terra. Tot plegat és, però, fruit de la gravació d’una escena de l’“spin-off” de ‘Bird box’ (‘A ciegas’ en castellà), que està produint la plataforma Netflix. La previsió és que el rodatge de la pel·lícula finalitzi a finals de febrer, i va començar al novembre. Encara, però, no hi ha data d’estrena.

També han gravat alguna escena a la mítica sala La Paloma, a l‘antiga fàbrica Mercedes-Benz de Barcelona o en carrers singulars de la ciutat com el d’Ausiàs Marc, la rambla de Catalunya, la ronda de Sant Pere. Així com també al Raval, el Poblenou, Pedralbes o a la Torre de Jaume I.

La producció està escrita i dirigida pels germans Pastor, Àlex i David i, d’entre el repartiment, destaca el conegut actor Mario Casas. També inclou Georgina Campbell, Diego Calva, Alejandra Howard, Naila Schuberth, Patrick Criado, Celia Freijeiro, i l’aparició de Lola Dueñas, Gonzalo de Castro, Michelle Jenner i Leonardo Sbaraglia.

Veure una Barcelona postapocalíptica en ficció és recurrent

No és la primera vegada que els germans Pastor s’inventen una Barcelona aterridora. Ja la vam veure postapocalíptica en ficció el 2013 a ‘Los últimos días’, la pel·lícula dirigida per un dels germans, l’Àlex Pastor. S’hi van poder veure espais emblemàtics en plena decadència, com per exemple, el passeig de Lluís Companys, el carrer de Balmes, la via Laietana o el centre comercial Gran Via 2.