La mezzosoprano de Sant Sebastià Carmen Artaza, de 25 anys, ha guanyat el primer premi de la 58a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas. L’artista ha aconseguit els 25.000 euros del guardó i la medalla commemorativa de plata daurada. Així, Artaza ha superat els altres 17 concursants que han aconseguit ser finalistes del certamen.

Artaza és l’única cantant espanyola que ha aconseguit arribar a la final del concurs. La resta de finalistes eren de països com la Xina, Corea del Sud, Rússia o Alemanya.

La prova final s’ha celebrat aquest divendres, 22 de gener, al Gran Teatre del Liceu i, després de l’actuació dels finalistes i de la deliberació del jurat, se n’ha conegut el veredicte.

Llista de premiats principals

  • 1r premi, dotat amb 25.000 €: Carmen Artaza, mezzosoprano. L’ofereixen la Fundació Puig i la Fundació Gran Teatre del Liceu. L’artista guanya un contracte per a les properes temporades, també ofert pel Teatre del Liceu, i una medalla commemorativa de plata daurada.
  • 2n premi, dotat amb 15.000 €: Olga Syniakova, mezzosoprano. L’ofereix el Grup Amics del Concurs Tenor Viñas. Inclou una medalla commemorativa de plata.
  • 3r premi, batejat com a Maria Esperança Salvans Piera i dotat amb 11.000 €: Germán Enrique Alcántara, baríton. L’ofereix la sra. Cristina Bertran Salvans i consta, també, d’una medalla commemorativa de bronze.
  • 4t premi, dotat amb 8.000 €: Vasiliy Sokolov, baríton.
  • 5è premi, dotat amb 7.000 €: Chuan Wang, tenor.
  • 6è premi, dotat amb 6.000 €: Inna Demenkova, soprano.

58 anys d’història

Aquests premis, que es van fundar el 1963 en memòria del tenor català Francisco Viñas, són en l’actualitat una de les competicions més importants del món de l’òpera i cada any atreuen cantants d’arreu del món.

Els guanyadors dels premis principals participaran el proper 6 de juny en el Concert dels artistes guardonats de la 58a edició del Concurs Tenor Viñas, que tindrà lloc al Teatro Real de Madrid.