L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la compra de l’Antic Teatre. Ho ha fet públic l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que s’ha trobat “la via administrativa per garantir que continuarà”. De moment, el govern municipal està en converses amb la propietat i l’alcaldessa ha assegurat que ara s’inicia l’expedient per tirar endavant l’expropiació. D’aquesta manera, el teatre, ubicat al carrer de Verdaguer i Callís, a Ciutat Vella, s’incorporarà al gruix d’equipaments culturals de la ciutat.

“Un projecte contracultural i d’avantguarda únic”

L’alcaldessa ha assegurat que ja fa temps que el govern municipal està negociant amb la propietat i ha detallat que el contracte de lloguer està vigent fins al 2024. Segons ha explicat, el procés d’adquisició serà similar a la compra d’El Molino.

També ha dit que l’objectiu és que la sala conservi la seva singularitat i independència: “És un projecte únic, excepcional, d’avantguarda i contracultural que la ciutat necessita”, ha sentenciat.

Barcelona compra l'Antic Teatre

La fundadora i directora de l’Antic Teatre, Semolina Tomic, s’ha mostrat molt satisfeta amb la notícia i ha agraït aquesta “decisió política per garantir el futur de l’equipament”.

20 anys d’història

La compra de l’Antic Teatre arriba quan l’equipament celebra el 20è aniversari. De fet, aquest mateix dimecres s’ha presentat el programa d’activitats i tota la programació de la sala per celebrar aquestes dues dècades d’història.

Alerta per la pujada del lloguer de l’Antic Teatre

L’equipament ja va alertar de la situació econòmica límit fa un parell d’anys. El propietari de l’edifici volia apujar el lloguer de l’espai cultural a una mensualitat de 7.500 euros, una xifra que quintuplicava l’import que pagaven en aquell moment.

Aleshores, la directora de l’Antic Teatre, Semolina Tomic, ja va reivindicar una millora de les subvencions i va denunciar les desigualtats en el repartiment de recursos per finançar els espais culturals.