teatre cartellera barcelona 2023

La temporada 2021-2022 el teatre va recuperar espectadors, però encara és lluny dels més de dos milions i mig que havia registrat la del 2018-2019, la darrera sense afectacions per la covid. La del 2022-2023 pot ser la de la recuperació total i segurament hi ajudaran algunes de les estrenes previstes per als propers mesos. Aquests són els espectacles de teatre més destacats de la cartellera de Barcelona el 2023.

‘L’alegria que passa’, el comiat de Dagoll Dagom

Un dels que poden tenir més ganxo és ‘L’alegria que passa’, de Dagoll Dagom. Els musicals convoquen bona part del públic de cada temporada i, a més, es tracta del darrer muntatge de creació de la veterana companyia liderada per Joan Lluís Bozzo, Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel. Basat en l’obra de Santiago Rusiñol, l’espectacle està dirigit per Marc Rosich i en el repartiment hi ha Àngels Gonyalons, protagonista en l’icònic ‘Mar i cel’ que Dagoll Dagom va estrenar el 1988. Arribarà al març al Poliorama.

‘FitzRoy’, la comèdia de Jordi Galceran i Sergi Belbel

El tàndem que formen l’autor Jordi Galceran i el director Sergi Belbel és sinònim d’alegria a les platees, amb èxits com ‘El mètode Grönholm’ i ‘El crèdit’. Fruit d’una nova col·laboració és ‘FitzRoy’, una comèdia sobre quatre escaladores que interpreten Sílvia Bel, Míriam Iscla, Sara Espígul i Natalia Sánchez. Serà en cartell al Teatre Borràs a partir del 2 de febrer.

‘Les amistats perilloses’ i ‘Buffalo Bill a Barcelona’

També atreu la visió que donarà la directora Carol López de ‘Les amistats perilloses’, la novel·la de Pierre Choderlos de Laclos que va dur a la gran pantalla el cineasta Stephen Frears. Serà al Teatre Lliure de Montjuïc a partir de mitjans de maig. Però la sorpresa és ‘Buffalo Bill a Barcelona’, en què comparteix escenari amb Ramon Madaula la periodista Raquel Sans, en una entrevista fictícia per esbrinar per què l’espectacle del mític aventurer va passar sense pena ni glòria per Barcelona el 1889, després de convocar masses a altres ciutats europees. Serà al Goya a partir del 15 de gener.

‘El temps i els Conway’, d’Àngel Llàcer

Àngel Llàcer dirigirà ‘El temps i els Conway’, un clàssic de J. B. Priestley que va triomfar al Teatre Condal a principis dels 90 en una versió dirigida per Mario Gas. Es veurà a la Sala Gran del TNC a partir del 13 de gener. Abans, des del 18 de gener, Pablo Ley i Carme Portacelli hi fan una revisió de ‘Terra baixa’, d’Àngel Guimerà.