Dos anys després de recalar al Teatre Romea amb ‘Con el grito en el cielo’, Paco Zaranda i companyia hi aterren amb la darrera obra, en la qual han fet una autòpsia de si mateixos. ‘Ahora todo es noche’ està protagonitzada per tres captaires que no troben refugi.

La companyia va néixer a Jerez com La Zaranda, Teatro Inestable de la Baja Andalucía, però degut a la manca de suport es va traslladar fa dos anys a Madrid, on es va rebatejar amb el cognom Teatro Inestable de Ninguna Parte. Ha rebut nombrosos premis i ha presentat espectacles per tot el món, però ha viscut sempre en la precarietat.

Això es reflecteix en el muntatge del Romea ‘Ahora todo es noche’.  Els tres sensesostre que deambulen per aeroports i clavegueres buscant recer són una metàfora sovint de la mateixa companyia, però també de l’individu en el món actual. Aquest és el joc escènic, de regust agre, però amb espurnes d’humor, que proposa la Zaranda.

Per celebrar els 40 anys, la Zaranda viatja amb una mostra de cartells, figurins i peces d’atrezzo diverses que es pot veure al Foyer del Romea.