El Divendres Sant d’enguany se celebra amb un Via Crucis oficiat a la façana de la passió de la Sagrada Família, una processó al Raval i dues processons al Gòtic. Una és la que organitza la Germandat i Confraria de la Nostra Senyora de les Angoixes, ubicada a l’església de Sant Jaume, enmig del bullici de turistes del carrer de Ferran. Els preparatius no han parat durant aquesta setmana perquè tot sortís bé el dia que, per a ells, és el més important.

Una confraria en creixement

El Pas del Misteri de la Confraria de la Nostra Senyora de les Angoixes pesa 1.500 kg i ha estat decorat per germans de totes les edats. Fa 35 anys que existeix i lluny de perdre’s, la germandat està creixent. En els últims tres anys s’hi han afegit 25 germans més i ara ja n’hi ha 60.

Un d’ells és el Samuel Martos, que té 16 anys i des de petit l’han apassionat les confraries. Va descobrir la germandat de l’església de Sant Jaume a través de les xarxes socials: “Veient vídeos i coneixent una mica més, va ser com em vaig fer germà. Aquesta germandat és amb la que em sentia més identificat, és molt familiar i t’acullen des del primer moment”, explica.

El grup jove de la germandat es combina amb altres més veterans, com la Remedios Martín, que fa 25 anys que hi participa i en els últims vuit la seva tasca ha estat la de cambrera, és a dir, ha tingut cura de tot el que fa referència als vestits de la Mare de Déu. Canviar-li la roba és una tasca molt minuciosa que fan cada mes: “S’ha de treure el Crist, que està sobreposat a sobre seu, i també les 3.000 agulles que porta”, detalla. A la confraria són tres cambreres i un vestidor i poden trigar unes quatre hores a completar el procés.