Josep Maria Pou es posa en la pell del capità Ahab, que a bord d’un vaixell persegueix la gran balena blanca Moby Dick. L’obra ha estat versionada per Juan Cavestany i explica l’obsessió del mariner per l’animal. L’obra convida els espectadors a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d’un home que és capaç de fer qualsevol cosa per satisfer el seu propòsit. Pou, a bord del balener Pequod, ha explicat que fa molts anys que havia pensat a representar el protagonista d’aquesta història i ara ha sorgit l’ocasió. L’actor ha explicat que s’enfrontarà “amb la mateixa passió, valentia i determinació que Ahab s’enfronta amb la balena”.

La història de Moby Dick

L’Ismael és un jove mariner que està disposat a fer un viatge en vaixell i caçar balenes. A la nau es troba amb el capità Ahab que comunica a tota la tripulació que la missió no només és la de caçar balenes, sinó que vol matar Moby Dick. El mariner vol venjança perquè la gran balena blanca el va deixar mutilat d’una cama i li té molt d’odi. Durant tres dies lluitaran contra el mamífer, que provocarà grans destrosses en l’embarcació.

Activitats paral·leles a l’obra

Durant l’exhibició d’aquest muntatge s’han programat diverses activitats entre els mesos de gener i el març del 2018. La Filmoteca de Catalunya farà la projecció de la pel·lícula ‘Moby Dick’, del director John Huston (1956) el pròxim 26 de gener a les 17 hores. També s’ha programat una xerrada sobre la novel·la que conduirà Jacinto Antón i també hi serà Josep Maria Pou’ i José Ramón Sánchez, premi Nacional d’Il·lustració 2014 i autor d’una adaptació del llibre.

L’obra de teatre ha programat diverses funcions prèvies a partir del divendres 19 de gener.

cartell de l'obra Moby Dick amb Josep Maria Pou