Segons els organitzadors, un gran teatre ha de tenir un gran concurs i un gran concurs, un gran teatre. Per això, l’edició número 55 del concurs aposta per ser la més internacional feta fins ara amb la inclusió del Gran Teatre del Liceu com a part de la Fundació Privada Francesc Viñas. A més, amb l’emissió en directe i per reproducció en temps real de l’última de les proves, el pròxim divendres 19, i del concert final, diumenge 21, es vol aconseguir un salt qualitatiu en tecnologia, visibilitat i obertura al món.

Christina Scheppelmann, directora artística del Liceu i presidenta del jurat de la 55a edició del Concurs Tenor Viñas, valora molt positivament un jurat internacional integrat per cantants dels principals teatres d’òpera del món. És el cas del tenor novaiorquès Neil Schicoff o del baríton menorquí Joan Pons. Tots dos destaquen l’altíssim nivell i l’emoció en les interpretacions dels més de 500 cantants provinents de 60 països. Destaquen Corea, amb 165 participants; Rússia, amb 38;  la Xina, amb 37 i Espanya, amb 31.

En total s’atorgaran 108.000 euros en les diferents categories de premis, set premis en forma de contracte i 14 borses d’estudis.