L’escola de teatre La Casona, ubicada al barri de Sants des dels anys 70, va tancar portes el mes de juny a causa de les conseqüències econòmiques derivades de les restriccions sanitàries. La seva directora, Eva Losada, i l’actriu Núria Hosta treballen ara plegades perquè el centre tingui una nova vida a la Nau Bostik, a la Sagrera.

Impossible pagar despeses sense ingressos

Losada assegura que tancar l’escola no va ser una decisió fàcil i explica que la situació es va fer insostenible uns mesos després de les primeres restriccions: “Tot i que no es podien passar les quotes als alumnes, sí que s’havien de pagar els subministraments i el lloguer del local”, que ascendia als 2.000 euros, reconeix la directora.

Una escola amb llarga trajectòria a Sants

L’escola era tota una institució al barri. Tenia en marxa un cicle formatiu de teatre, era el local de grups professionals i a les tardes s’hi feien classes de teatre per a adults i nens. A més, també es llogaven els espais del local, que tenia 400 metres quadrats. Segons Losada, hi havia en actiu prop d’una desena de professors.

La directora reconeix que, en una situació com l’actual, ha trobat a faltar “ajudes” de les administracions a les escoles privades que, com La Casona, s’han vist ofegades.

Treballen per reubicar-se a la Nau Bostik

Losada treballa conjuntament amb l’actriu Núria Hosta perquè el tancament de La Casona sigui només temporal i pugui reobrir a les instal·lacions de la Nau Bostik. Actualment totes dues assagen una obra de teatre en aquest espai de trobada i creació del barri de la Sagrera.

La Nau Bostik, espai de creació i difusió de la cultura del barri de la Sagrera

Hosta reconeix que no hi ha res tancat encara, ja que “la situació de pandèmia no permet que tot funcioni amb normalitat“, tot i que espera poder tancar un acord en els propers mesos. L’actriu diu que l’espai de la Bostik és ideal pel que fa a instal·lacions i que la relació que s’establiria seria la de lloguer.

D’arribar a un acord, la reobertura de La Casona significaria una nova etapa a la Sagrera, després de 40 anys al barri de Sants.