'El amanecer de los simios' serà l'última pel·lícula que es projectarà al Club Coliseum. Aquesta nit, després de la darrera sessió, abaixarà la persiana l'últim cinema que quedava a la ciutat amb una única sala. El grup Balaña, gestor del negoci, argumenta raons econòmiques per tancar aquest cinema després de 36 anys de funcionament. "Sempre procuro que no sigui multisala perquè hi ha més afluència de públic, m'agraden més les sales grans i tal. La veritat és que és una llàstima. Ara em costarà més anar al cinema encara." 00:49 També lamenten el tancament del cinema alguns extreballadors. "Per mi era la vida meva i el poder gaudir perquè la gent sortia molt contenta depenent de les pel·lícules que veia, però tot el que és bo s'acaba." El cas del Coliseum no és una excepció. En els dos últims anys han tancat sis sales a la ciutat. Una de les quals els cinemes Alexandra, on, precisament aquesta tarda, els operaris desmuntaven el pati de butaques. A la llista, també hi ha els Urgell, el Lauren Sant Andreu, el Renoir Les Corts i els Lauren Horta, que van tancar ara fa quatre setmanes.

El Club Coliseum és un cinema dels de tota la vida, dels que ja no queden a Barcelona, amb 762 butaques entapissades de vellut vermell. Fins ara ha anat sobrevivint a les sales de multicinema, a la crisi i a la pujada de l’IVA al sector cultural. Tot i així, al final, el Grup Balaña, gestor de l’establiment, ha decidit tancar la sala per falta de rendibilitat econòmica.

La desaparició de les sales de cinema és una constant a la ciutat. En els últims dos anys, han desaparegut els Lauren de Sant Andreu, que van tancar el 2011, l’emblemàtic Renoir Les Corts, que es va acomiadar del públic el 2012, i els cinemes Alexandra, també ubicats a la rambla de Catalunya. L’última sala a tanca van ser els Lauren Horta, fa només quatre setmanes.

El maig de  2013, Balaña ja va haver de tancar un altre sala emblemàtica de la ciutat, els Cinemes Urgell, amb 1.800 butaques. Malgrat tot, l’empresa encara manté obertes vuit sales de cinema a Barcelona: Arenas, Aribau Club, Aribau, Bosque, Balmes, Glòries, Gran Sarrià i Palau Balaña.