La Festa Major de Gràcia ja es prepara per tirar la traca d’inici el dia 15 d’agost. Els 21 carrers que guarneixen aquest any ja treballen contra rellotge per tenir a punt els decorats. Videojocs, masies catalanes, coets o pel·lícules són algunes de les temàtiques que es recrearan als carrers de la Vila. La Grècia clàssica, la llibreria Lello de Porto i el món dels somnis són les decoracions en què treballen els tres carrers que l’any passat van pujar al podi del concurs de guarnits. Són el carrer de la Travessia de Sant Antoni, el de Joan Blanques de Baix de Tot i el de Jesús.

El món dels somnis

El carrer de Jesús va quedar tercer en el concurs de carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia de l’any passat. Era la primera vegada que participava i, en aquesta edició, tornen amb molta il·lusió. Han treballat sobre el món dels somnis, una idea que va sorgir en col·laboració amb els alumnes de l’Escola Patronat Domènech. Ara, estan preparant ovelles i atrapa-somnis i imaginant com tot allò que havien pensat es fa realitat. L’Anna Llopis, veterana de la festa, explica que, de vegades, la sort de trobar un material els facilita la feina. És el cas de les ovelles fetes amb “boletes de matalassos de llana que vam tenir la sort de trobar, perquè no sabíem com fer-ho”.

La llibreria modernista de Porto

Al carrer de Joan Blanques de Baix de Tot han volgut canviar el tipus de guarnit que havien fet fins ara. La proposta d’enguany és entrar a un interior. Han volgut tirar endavant una idea que feia temps que tenien al cap i recrearan la llibreria modernista Lello de Porto. L’any passat van quedar segons al concurs de carrers guarnits i han decidit experimentar, com explica la Bettina Schaefer: “Tanquem el carrer amb una façana i entrem en un espai i això és molt diferent d’altres anys i una mica, al principi, ens superava i ens costava posar-nos en marxa”. Ara, ja estan treballant en els sostres, amb motllures i vitralls i una gran escala central.

De l’Olimp a Studio 54

Els guanyadors de l’any passat, el carrer de la Travessia de Sant Antoni, han canviat el paisatge pirinenc  per la Grècia clàssica. Recrearan l’Olimp 54, una barreja entre l’Olimp dels Déus grecs i la discoteca Studio 54 de Nova York. La Cristina Murillo diu que “al mig del carrer hi ha una discoteca i passem d’un temple grec on viuen els Déus a una discoteca”. Ja estan treballant per fer-ho possible, com expliquen faran una festa dins de la festa major.

Tots els carrers ja estan treballant sense descans amb totes les mans possibles per arribar al matí del 15 d’agost amb el carrer convertit en un temple, un món oníric o una llibreria real.