‘Truman’, protagonitzada per Ricardo Darín i Javer Cámara, explica, en to de comèdia, la història d’un malalt que comença a organitzar la seva mort amb l’ajuda d’un amic. Entre els premis que va recollir n’hi ha tres dels quatre existents a les millors interpretacions.

L’actriu Rossy de Palma va ser l’encarregada de conduir la gala dels Gaudí més surrealista i conceptual. La vuitena edició d’aquests guardons va reconèixer també ‘El camí més llarg per tornar a casa’, de Sergi Pérez, com a millor pel·lícula en català. Les altres dues protagonistes de la nit van ser ‘El rey de la Habana’ i ‘Anacleto: Agent secret’, que es van endur quatre estatuetes cadascuna. La barcelonina Laia Costa va guanyar el Gaudí a la millor actriu per ‘Victoria’.

Com ja és habitual, a més de la celebració en la gala hi va haver també moments de reivindicació. La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, va aprofitar la presència del president Carles Puigdemont per recordar-li la importància de la cultura.

Els Premis Gaudí van voler homenatjar amb el premi d’honor la trajectòria de Rosa Maria Sardà, que no va poder assistir a la gala per una indisposició. Es tracta d’un reconeixement que els últims anys havien rebut Ventura Pons, Julieta Serrano i Montserrat Carulla.