A través d’un comunicat, l’Institut del Teatre ha assegurat que la sentència “no qüestiona en cap moment la naturalesa” dels seus ensenyaments com a subjectes de ple dret de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) ni la capacitat dels centres per desenvolupar el postgrau. En qualsevol cas, adverteix, està en joc la procedència de la capacitat decisòria de l’Administració per evitar que una universitat generi titulacions de grau que coincideixin amb l’oferta actual de l’Institut del Teatre.
“Aquesta capacitat es nega en nom de l’autonomia universitària i d’una disposició addicional de la mateixa Llei orgànica d’educació (LOE)”, assenyala la institució, que també lamenta que es negui la denominació de grau i graduat en els estudis artístics superiors, pel simple fet que la LOE els denomina “títols superiors” i no graus, ja que es va desenvolupar la normativa quan el concepte de grau encara no existia.
Des de l’Institut demanen voluntat política per resoldre la situació, i introduir en el paquet d’esmenes a la LOE que prepara el govern dos aspectes que introdueixin la denominació de grau i graduat i que anul·lin la disposició addicional setena.